Wat is RSS

RSS staat voor: "Really Simple Syndication" of "Rich Site Summary".
In plaats van zelf elke dag naar allerlei sites te gaan kan men informatie naar zich toe laten komen door gebruik te maken van de RSS techniek.

Die informatie kan van alles zijn:

 • dagbladnieuws
 • vaknieuws
 • persberichten
 • productnieuws
 • software updates
 • enz.

RSS is een standaard afspraak die definieert hoe aanbieders van nieuws deze kunnen publiceren via het internet.
Aanbieders van nieuws met RSS herkent u aan het icoontje met de tekst RSS of met de tekst XML.
XML is de standaard notatie zoals die in RSS gebruikt wordt, reden waarom men 2 verschillende icoontjes kan tegenkomen die hetzelfde betekenen.

Hoe komt de informatie automatisch naar u toe?

Om RSS nieuws/berichten te kunnen lezen heeft u 2 mogelijkheden:

 1. u bezoekt de site van RSSHeadlines.
  RSSHeadlines is een "Feed Aggregation Service". Wij verzamelen alle berichten van alle aanbieders. Rubriceren deze en publiceren die dan op onze site. Net zo actueel als u ze via een Reader zou ontvangen. Voordeel van RSSHeadlines is dat u op elke PC met een internet verbinding toegang heeft tot de laatste actuele informatie.
  In een volgende fase, medio augustus, kunt u op RSSHeadlines vooraf uw favoriete rubrieken selecteren. Zodra u dan inlogt krijgt u alleen het nieuws te zien van de door u geselecteerde rubrieken.
 2. RSS is een uitstekende techniek om Newsletters te publiceren en te distribueren naar uw prospects en klanten. Het voordeel is dat:

  • uw berichten altijd aankomen
  • uw berichten niet de email inbox vervuilen
  • uw berichten altijd opt-in zijn omdat de ontvanger of een reader heeft of RSSHeadlines bezoekt.

 3. u download een klein programmaatje, wat men "Reader" noemt.
  De reader gaat op door u ingestelde kijken bij de door u gedefinieerde aanbieders van een RSS/XML berichten, deze berichten noemt men "Feeds". Deze berichten komen automatisch naar uw PC, is er een nieuw bericht dan kunt u instellen dat u een boodschap/piepje krijgt.
 4. De reader van RSSHeadlines kan men kostenloos downloaden.
  Op uw verzoek kunnen wij de reader voor uw bedrijf personalizeren zodat altijd en automatisch uw bedrijfsnieuws en berichten worden opgehaald en gepubliceerd in de reader.