Zoektips

De database
De database van RSSHeadlines bevat meer dan 20.000 links met omschrijving. Alle links worden handmatig toegevoegd en gecontroleerd en dat maak de zoekresultaten waardevoller en relevanter. M.b.v. het zoekformulier (linksboven) kunt u deze database eenvoudig doorzoeken. De zoeksoftware maakt gebruik van de door RssHeadlines ontwikkelde zoek-class(php), daardoor heeft u de beschikking over een aantal 'krachtige' zoekmethoden.

Eenvoudig zoeken
Zoeken gaat het eenvoudigst, door simpelweg in te vullen wat u zoekt en op ZOEK (of enter) te drukken. De software ondersteunt het gebruik van 'natuurlijke' taal.
Woorden die korter dan twee letters zijn worden niet meegenomen in uw zoekopdracht en woorden korter dan 3 letters worden niet gebruikt bij de relevantie-berekening.
Dit betekent bijvoorbeeld dat Vakantiehuizen in Frankrijk u hetzelfde resultaat oplevert als Vakantiehuizen Frankrijk.

OR, AND en EXACT
Onder de zoekbox zit u drie aanvinkrondjes, deze kunt u op de volgende manier gebruiken:
OR
Er wordt gezocht naar feeds die één (of meer) van de door u opgegeven zoektermen bevatten. De resulaten die het beste overeenstemmen (deze zullen over het algemeen meerdere van de door u opgegeven zoektermen bevatten) staan voorop (bovenaan) in de resultatenlijst.
AND
Er wordt gezocht maar feeds die alle van de door u opgegeven zoektermen bevatten.
EXACT
Er wordt alleen gezocht naar feeds die precies, en in de opgegeven volgorde, de zoektermen bevatten die u heeft opgegeven.
Bijvoorbeeld vakantiehuizen in frankrijk. (in dit geval wordt "in" ook meegenomen).

Geavancheerd zoeken
U kunt uw zoekopdracht verder verfijnen door plustekens(+), mintekens(-) en/of aanhalingtekens in uw zoekopdracht te gebruiken.
Plustekens(+)
Door een plus voor een zoekterm te plaatsen, legt u de nadruk op dat woord. Dat betekent dat gezocht wordt naar alle site, die dat woord bevatten plus één (of meer) van de andere zoektermen.
Bijvoorbeeld: vakantie +frankrijk.
Mintekens(-)
Door een minteken voor de zoekterm te zetten, zorgt u ervoor dat de betreffende zoekterm(en) niet in de resultaten voor komen.
Bijvoorbeeld: vakantie +frankrijk -vakantiewoning.
Aanhalingstekens(")
Wanneer u een bepaald deel van u zoekterm tussen aanhalingstekens plaatst, wordt voor dat deel op dezelfde wijze als EXACT gezocht.
Bijvoorbeeld: "vakantiehuizen in frankrijk" -parijs

Niet gevonden?
De database en hierboven beschreven software zijn met de grootste zorg samengesteld. Een groot deel van de logische relevantie match (als u zoekt op vakantiehuizen, kan vakantiehuis ook relevant zijn) wordt handmatige ingesteld. Mocht u iets niet kunnen vinden of mochten er andere, 'in uw ogen' vreemde zoekresultaten naar voren komen, laat het ons dan weten.
Ook andere suggesties zijn van harte welkom om uw feed (= gratis) toe te voegen aan de database, gaat u naar de gewenste categorie en kiest u voor "voeg feed toe".
Reacties naar: info@rssheadlines.nl.